Ilus pohlamoosFoto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
8. oktoober 2009, 08:59

Kaunis pohlakeedis

Läbipaistev ja kauni värvusega moos, mis tardub hästi, kui marjad on juba punased, aga mitte veel tumepunased ja pehmed.

Kogus: ühele

Koostisosad
2.5 kg (u 5l) veel mitte täiesti valminud pohli
1 l vesi
2 kg Suhkur

Valmistamine
Pane marjad koos veega potti, aja aeglaselt keema ning lase 10 minutit tasakesi podiseda. Tõsta keedunõu tulelt ja hakka väikeste koguste kaupa suhkrut lisama, segades tömbiotsalise puu- või plastlusikaga pidevalt põhjast. Lisa uus suhkruports jon alles siis, kui eelmine on lahustunud. Hoidis on valmis, kui kogu suhkur on lahustunud ning keedis ise märgatavalt paksenenud. Tõsta kohe steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.