Kogus: neljale
Koostisosad
1 pakk Pelmeenid
1 l Puljong
100 g liha (keedetud või praetud)
50 g Vorst
2 tk Sibul
1 tk Hapukurk
1 tk Porgand
2 sl Või
2 sl tomatipüree
3 sl Hapukoor
4 viilu Sidrun
maitserohelist
5 tera Must pipar
1 leht Loorber
Valmistamine
Kuumuta potipõhjas või ning prae hakitud sibulat ja porgandit seni, kuni porgand on poolpehme. Lisa kangideks lõigatud vorst, liha ja tomatipüree ning kuumuta veidi. Vala potti puljong ja lase supp keema. Lisa supile pipraterad, loorber ja külmutatud pelmeenid ning keeda, kuni pelmeenid tõusevad pinnale. Lisa kangideks lõigatud hapukurk. (Kui kurgi seemneosa on väga pehme ja suurte seemnetega, eemalda see teelusikaga enne, kui hakkad hakkima.) Võta loorberileht valmis supist välja. Serveeri sidruniviiluga. Serveerimiseks võib kasutada ka sidruni viljalihaga segatud hapukoort.
Kommentaarid (0)