Linnuliha retseptid

Ahjukõrvits kaneeli-meekanaga 

Anni Arro, 11. oktoober 2008 06:15
Ahjukõrvits kaneeli-meekanagaFoto: Sandra Urvak
Selle roa iseloomustamiseks võib puhta südamega öelda, et lausa sulab suus.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 kg Kõrvits (puhastatud, tükeldatud)
4 cm Ingveritükk
8 küünt Küüslauk
2 sl Astelpajumarjad
8 sl Oliiviõli
2 sl Palsamiäädikas
Koriander (värske)
Pipar
KANA
2 tk Kanafilee
2 sl Kaneel (jahvatatud)
2 tl koriandripulber
Sool
Ingver
400 g Maitsestamata jogurt
2 sl Mesi
1 tk Apelsin
Õli

Valmistamine
Hõõru kanafileed kaneeli, koriandripulbri ja soolaga. Pressi ingver läbi küüslaugupressi ja lisa kanafileele. Vala üle maitsestamata jogurtiga ja lase vähemalt 30 minutit maitsestuda. Sel ajal lõika kõrvits kuubikuteks ning aseta koos küüslauguküünte ja ingveriviiludega oliiviõliga piserdatud ahjuvormi. Küpseta 190°C juures, kuni kõrvits tõmbub kergelt pruuniks ja on seest pehme. Kalla ahjukõrvits kaussi. Lisa astelpajumarjad, oliiviõli, palsamiäädikas ja hakitud koriander. Maitsesta pipraga. Pane kauss kõrvale. Kuumuta pannil õli. Võta filee marinaadist ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Lisa filee pinnale mesi, mis hakkab sulama ja karamelliseeruma. Prae mõlemaid filee külgi nii, et kana oleks kummaltki poolt ”suhkrustunud”. Kui tekib tunne, et mesi hakkab liiga pruuniks tõmbuma, lisa värskelt pigistatud apelsinimahla.Paiguta kõrvits taldrikule, viiluta kanafilee ja aseta kõrvitsale. Puista üle värske koriandriga.