Sealiha retseptid

Ahjukarbonaad seente ja sibulaga 

Toidutare, 8. juuni 2012, 05:34
Ahjukarbonaad seente ja sibulaga Jaan Heinmaa
Sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Hõrku maitset lisab roale brändi ja liha mahlasuse tagab ahjus järelküpsetamine.

Kogus: neljale

Koostisosad
800 g Seakaelakarbonaad
250 g Šampinjonid (pruunid)
3 tk Sibul
0.5 dl Brändi
2 dl Vahukoor
võid ja õli praadimiseks
sool, pipar

Valmistamine
Lõika karbonaad viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas õli ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt, tõsta kõrvale. Pane kastrulisse või ning pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola-pipraga. Nirista juurde brändi ning hauta aeg-ajalt segades suurel tulel 4–5 minutit. Lisa koor ja kuumuta veel 1–2 minutit. Aseta liha küpsetusvormi ja vala üle sibula-seenekastmega. Kata vorm fooliumiga ning järelküpseta ahjus 175° juures pool tundi või kuni liha on pehme. Serveeri kartulite ja köögiviljaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee