Kreekapärane ahjuvormFoto: Jaan Heinmaa
Kreeka köök
8. oktoober 2008, 08:33

Kreekapärane ahjuvorm

Kreekapärane ahjuvorm

Kogus: ühele

Koostisosad
1 rõngas Vorst ...
400 g või jämedaid sardelle
0.5 dl tšilliketšup
200 g Feta juust
1 tk Sibul
10 tk Mustad kivideta oliivid
1 purk Purustatud tomatid
1 tl Suhkur
0.5 tl Pune (kuivatatud)
0.5 tl Basiilik (kuivatatud)
Must pipar
1 dl Riivjuust

Valmistamine
Määri ahjuvorm pehme küpsetusmargariiniga. Lõika vorst paksudeks viiludeks, pane vormi põhjale ja nirista üle ketšupiga. Puista vormi fetajuustutükid, peenestatud sibul ja rõngasteks lõigatud oliivid. Kalla üle tomatihoidisega, kuhu on segatud suhkur ja ürdid. Soola lisada pole vaja, sest oliivid ja feta on üsna soolased. Riputa üle riivjuustuga ja küpseta 200° juures 20 minutit. Serveeri koos pasta või keedetud riisiga.