Ebaküdoonia-kõrvitsamoosFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. oktoober 2008, 11:25

Ebaküdoonia-kõrvitsamoos

Eksootilise maitsega moos, mille koostist on esmapilgul raske ära arvata. Paljud pakuvad, et tegu on aprikoosimoosiga. Seda, et hoidise üheks põhikomponendiks on kõrvits, ei oska peaaegu keegi aimata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 l tükeldatud ebaküdooniad
2 l Tükeldatud kõrvits
0.5 l Vesi
2 -2,5 kg Suhkur

Valmistamine
Pese ja lõika ebaküdooniad väikesteks tükkideks. Koori ja tükelda ka kõrvitsad. Pane mõlemad koos veega potti, lase keema tõusta ning tasasel tulel 10 minutit keeda. Lisa suhkur ja keeda segades veel 10–15 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed ja läbipaistvad. Riisu vaht ja vala moos kuumalt steriliseeritud purkidesse, sule õhukindlalt.