Frittatapidu ehk omlett Itaalia moodiFoto: Nigella Express
Hommikusöögi retseptid
23. märts 2009, 09:45

Frittatapidu ehk omlett Itaalia moodi

Mulle meeldivad need õhukesed omletid, millest itaallased mõnikord võileibu teevad, pressides külma omleti majoneesiga määritud kukli või lameda saia viilude vahele. Nii soovitangi talitada, kui omletti peaks üle jääma, mis on küll ebatõenäoline. Kuna need omletid maitsevad eriti hästi kuumalt otse pannilt võetuna, võiksid neid valmistada käigu pealt, et hommikulaua ümber kogunenud inimesed saaksid neid kohe kas noa ja kahvliga või soojendatud tortilja sisse keeratuna süüa.

Kogus: ühele

Koostisosad
OMLETIPÕHI
2 tk Muna
0.5 tl Või
veidi õli praadimiseks
täidis, omal valikul
JUUSTUTÄIDIS
60 ml Riivjuust (näiteks Emmentali)
TŠILLITÄIDIS
1 kaun Tšillipipar (seemneteta, viilutatud)
0.25 tl Jahvatatud ingver
0.25 tl Jahvatatud koriandriseemned
ROHELINE TÄIDIS
125 ml vesikress või beebispinat (peeneks hakitud)
1 tk peeneks hakitud talisibul või roheline sibul
SINGITÄIDIS
125 ml tükeldatutd sink

Valmistamine
Pane kõigepealt valmis üks korralik pann (näiteks krepipann), varu pliidi lähedusse hulganisti mune ja segamiseks kauss ning sega kaussidesse valmis paar erinevat täidist. Löö siis kaussi katki 2 muna, lisa täidis, prae, tõsta omlett taldrikule ja asu järgmise kallale.
Kuumuta krepipannil või paksu põhjaga praepannil/kastrulis või ja õli. Kui pann on kuum, vala sinna kiiresti segades munasegu, et pann saaks ühtlaselt õhukese kihiga kaetud. Prae omletti paar minutit keskmisel‑kõrgel kuumusel. Kergita omletiäärt ja kontrolli, kas segu on hangunud ja altpoolt kuldseks tõmbunud. Ülemine pool peaks olema enam‑vähem hangunud, kuid samas siiski veidi veniv. Libista omlett pannilt taldrikule ja voldi kaheks kokku või säti ääred teineteise peale. Asu järgmise omleti kallale.