Tandoori kanakoivadFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
24. märts 2009, 08:07

Tandoori kanakoivad

See Indiast pärit retsept peaks meeldima neile, kes armastavad uusi maitseelamusi.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
VALMISTUSAEG: 5 MINUTIT + 4 TUNDI KUNI ÜLEÖÖ KÜLMAS + 25–40 MINUTIT AHJUS VÕI GRILLIL

Koostisosad
8 tk Kanakoib
MARINAAD
2 dl Maitsestamata jogurt
1 sl riivitud ingver
2 küünt Purustatud küüslauk
1 sl Paprikapulber
1 tl Koriander
1 tl Köömned
0.5 tl kurkum
2 tl Sidrunimahl
0.5 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar

Valmistamine
Pane kanakoivad madalasse anumasse. Sega kokku marinaad ja tõsta 0,5 dl sellest kõrvale. Ülejäänu kalla kanakoibadele, sega korralikult läbi. Kata anum ja pane külmkappi, hoia seal 4 tundi kuni üleöö. Aeg-ajalt pööra kanatükke. Kui valmistad rooga tavalises ahjus, määri ahjupann vähese õliga ning küpseta kana 220° juures 35–40 minutit. Keskmise kuumusega grillil kulub liha valmimiseks 25–30 minutit. Määri kanakoibi küpsetamise vahepeal kõrvalepandud marinaadiga.