Jaapani köök
18. märts 2009, 20:12

Kanakoogid teriyaki-kastmega

Neid kanakooke tuntakse Tsukune nime all.

Kogus: neljale

Koostisosad
450 g kanahakkliha
1 tk Suur muna
0.5 dl riivitud sibul
1.5 tl suhkur
1.5 tl Sojakaste
Maisitärklis
KAUNISTUSEKS
Sibulapealsete valge osa
TERIYAKI KASTME JAOKS
2 sl sake või kuiv valge vein
2 sl suhkur
2 sl mirin (magus Jaapani riisivein)
2 sl sojakaste

Valmistamine
Sega kanahakkliha muna, riivitud sibula ja sojakastmega, niiet ained oleks omavahel hästi seotud, see võtab umbes 3 minutit.Vormi segust 12 väikest lapikut kooki ning riputa kergelt üle maisitärklisega.Leota rohelist sibulat 5 minutit külmas vees ja lase hästi nõrguda.Kuumuta pannil õli, prae kooke kummaltki poolt 3 minutit.Sega omavahel kastme koostisosad ja vala pannile. Pööra kooke aeg-ajalt, kuni need on ühtlaselt kastmega kaetud. Liiguta panni pidevalt, et kaste põhja ei kõrbeks.Serveeri kohe, koos rohelise sibulaga.