Küpsetatud kevadrullid filotainastFoto: Ajakirjade Kirjastus
Kiudainerikkad toidud
18. märts 2009, 20:11

Küpsetatud kevadrullid filotainast

Koostisosad
1 pakk Filotainas
TÄIDIS
Sidrunikoor
küüslaugupulber
sool
100 g Riisinuudlid
1 tk suur porgand
200 g külmutatud rohelised oakaunad
1 tk väike suvikõrvits
1 tk punane paprika
1 tk Porrulauk
2 dl Õli
KASTMEKS
magushapu aedviljakaste
Magus tšillikaste

Valmistamine
Murra riisinuudlid 5 cm pikkusteks tükkideks, kalla keeva veega üle ja lase 4 minutit seista, loputa ning nõruta. Lõika köögivili 5 cm pikkusteks peenteks ribadeks.
Keeda paprikat, ube ja porgandit soolakas vees 5 minutit, nõruta. Sega kogu köögivili küüslaugupulbri, soola ja sidrunikoorega. Võta üks tainaleht, pintselda see õliga üle. Korda sedasama veel kaks korda, nii et saad kolmekordse tainalehe; lõika see 8 tükiks. Hoia ülejäänud tainalehti niiske rätiku all. Pane igale plaadile kimbuke köögivilja ja nuudleid. Keera külgmised servad üle kimbukese otste ja rulli tainaplaat tihedalt kokku. Tee samamoodi ka järgmised rullid, lao need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, ühenduskoht allpool, ja pintselda õliga üle. Küpseta 175° 15-18 minutit.