New Orleansi kapsa-porgandisalat ehk coleslawFoto: Nigella Express
Ameerika köök
15. märts 2009, 11:24

New Orleansi kapsa-porgandisalat ehk coleslaw

Seda salatit pakun alati petimarinaadis kana kõrvale. Olen isegi andunud coleslaw’ vihkajad seda armastama pannud. Ma ei mäletagi täpselt, miks olen nimetanud selle retsepti just New Orleansi järgi (olen seda ja selle erinevaid versioone juba nii kaua teinud), aga ilmselt on see kuidagi seotud seal kasvavate imeliste pekanipähkelid täis puudega. Lisaks võid pakkuda ka kartulisalatit, kastes väiksed varajased kartulid oliiviõli, soola, laimimahla ja sinepi segusse.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg Valge peakapsas
2 tk Porgand
2 vart Varsseller
4 vart Talisibul või roheline sibul
2.5 dl Majonees
4 sl pett
2 sl Vahtrasiirup
2 tl Õunaäädikas
sool, pipar
150 ml hakitud pekaanpiähklid

Valmistamine
Eemalda kapsalt välised lehed ja lõika ülejäänud kapsas käsitsi või köögikombainis ribadeks.Koori ja riivi porgandid, lõika sellerivarred ja talisibulad õhukesteks viiludeks.Sega omavahel majonees, pett, vahtrasiirup ja õunaäädikas ning kata köögiviljad saadud kastmega.Maitsesta soola ja pipraga, sega juurde hakitud pähklid.