Tosca-kattega õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
14. oktoober 2011, 10:17

Tosca-kattega õunakook

Kui õunu laialt käes, võib neid lisada rohkemgi kui retseptis kirjas. Eriti hea on kasutada kodumaiseid õunu.

Koostisosad
PÕHI
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
100 g Või
1.5 dl nisujahu
600 g Õunad (hapukad)
TOSCA-KATE
75 g Või
0.5 dl Suhkur
100 g Mandlilaastud
1.5 dl Vahukoor
2 spl nisujahu
1 tl Kaneel
SERVEERIMISEKS
vanillijäätis või vahukoor

Valmistamine
1. Koori ja viiluta õunad.
2. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega hulka sulavõi ja jahu. Vala tainas lahtikäivasse 26-28cm läbimõõduga võitatud koogivormi. Lao peale õunaviilud ja vajuta veidi taina sisse. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
3. Samal ajal valmista tosca-kate. Selleks sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaneel, mandlilaastud, koor ja jahu. Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Laota kate eelküpsetatud koogipõhjale. Kui kasutasid hapusid õunu, võid koogi suhkruga veel üle raputada. Küpseta 10-15 minutit, kuni tosca-kate on saanud kauni kuldpruuni värvi. Serveeri pisut jahtunult koos vanillijäätise või vahukoorega.