Kamapannkoogid hapupiimastFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
17. veebruar 2011, 09:56

Soolased kamapannkoogid hapupiimast

Eestipärane hommikusöök

Kogus: ühele

Koostisosad
2 dl nisujahu
2 dl Kamajahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Sool
5 dl hapupiim või keefir
2 tk Muna

Valmistamine
Sega kuivained omavahel. Vispelda munad hapupiimaga läbi.
Kalla vedelik jahusegu keskele tehtud süvendisse ja sega püstihoitud pallvispliga läbi. Et koogid jääksid mõnusalt haprad, lõpeta segamine niipea, kui vedelikku pole enam näha. Tainasse jäänud väikesed jahutombud kaovad küpsetuspulbri ja sooda poolt eritatava süsihappegaasi mõjul iseenesest.
Võta üheks koogiks umbes 0,5 dl tainast ja küpseta avadega koogipannil mõõdukal kuumusel 2 minutit. Õige hetk küpsetuspulbriga
koogikeste ringipööramiseks on siis, kui lisaks alumise külje pruunistumisele hakkavad lõhkema koogikeste pinnale kerkinud suured gaasimullid. Küpseta teist poolt poolteist kuni kaks minutit, mis peaks õigesti valitud pliidikuumuse korral kindlustama ka sisu täieliku läbiküpsemise.