Tomatiterriin grillitud aedviljadegaFoto: Daisy Lappard
Taimetoidu retseptid
26. august 2010, 09:19

Tomatiterriin grillitud aedviljadega

Söö terriini näiteks värske kukliga, aga sobib ka niisama ilma lisandita.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
800 g Suvikõrvits
400 g punane paprika
600 g Baklažaan
600 g tomatid
2 küünt Küüslauk
50 g mustad oliivid
5 spl valge vein või palsamiäädikas
10 lehte Basiilik (värske)
3 oksa Tüümian
50 g pruun suhkur
4 spl Oliiviõli
sool, pipar

Valmistamine
1.  Viiluta aedviljad ja aseta ahjuplaadile.2.  Maitsesta soola, pipra ja oliiviõliga ning küpseta 220 kraadi juures grillrežiimil umbes 20 minutit, kuni viljad on küpsed.3.  Samal ajal valmista tomatitest kaste. Selleks koori tomatid ja tükelda need.4.  Haki ka küüslaugud ja oliivid.5.  Sega omavahel tomatid, küüslauk, äädikas, suhkur, oliiviõli, basiilik, sool ja pipar ning keeda u 20 minutit, kuni sega hakkab paksenema. 6.  Võta terriini valmistamiseks vorm, laota sellesse vaheldumisi aedviljad ja tomatisegu – alusta baklažaanist, seejärel kiht paprikat ja suvikõrvitsat, siis tomatisegu ja taas baklažaanikiht. Viimaseks kihiks jäta suvikõrvits.7.  Aseta vorm külmkappi ja jäta 12 tunniks seisma. 8.  Serveerides puista kaunistuseks peale veidi juustu.# Mida kauem terriin seisab, seda rohkem maitsed laagerduvad ja üksteist täiendavad. Söömiskõlbulik on toit aga juba ka varem kui 12 tunni möödudes.