Tomati-baklažaanivormFoto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
1. august 2011, 04:59

Tomati-baklažaanivorm

Parmesani juustuga kaetud tomat ja baklažaan on sobiv roog neile, kes liha ei tarbi, kuid sobib ka liharoogade lisandiks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 55 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 kg Baklažaan
4 spl Oliiviõli
3 suurt küünt Küüslauk
1.5 kg Tomat
pisut suhkrut
soola
2 spl hakitud basiilik
Must pipar
50 g riivitud Parmesan v. muu kõva juust
2 spl Riivsai
õli vormi määrimiseks

Valmistamine
Lõika baklažaanid pikuti pooleks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all, ja rösti 250-kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda. Lõika tomatid sektoriteks ja eemalda seemned. Kuumuta kastruli põhjas 1 sl õli, lisa hakitud küüslauguküüned ja kuumuta läbi. Lisa tomatid, suhkur ja sool ning hauta 20–25 minutit. Lisa hakitud basiilik ja hauta veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.Määri ahjuvorm õliga. Koori baklažaanid ja lõika viiludeks. Määri kolmandik tomatisegust ahjuvormi põhja, tõsta pooled baklažaaniviiludest vormi, määri peale teine osa tomatisegu ja tõsta peale kiht baklažaane.Määri neile ülejäänud tomatikaste ning raputa peale kiht riivsaia ja -juustu. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit.