Mesine virsiku-toorjuustukookFoto: Eva Palu
Eva Palu 23. august 2010 09:07
Pidulik kreemine kook küpsete virsikute ja värske meega. Valmista söömisele eelneval päeval.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 pakki Kalevi küpsised
40 g või
KATE
600 g toorjuust (Philadelphia täisrasvane)
3 tk Munakollane
1 dl + 1spl (värske) mesi
1 dl suhkur
3 tk (värske) virsik

Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru lusikaseljaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja (küpsetuspaberiga kaetud) ja aseta külmkappi ootele. Tee kahe virsiku seljale noaga ristikujuline läbilõige, kalla virsikud üle keemaläinud veega ja eemalda minuti pärast virsikute koor. Eemalda südamik ja tükelda viljad. Sega toasoe toorjuust munakollaste, (vedela) mee ja suhkruga. Lisa juurde virsikud ja sega ühtlaseks. Kalla segu küpsisepõhjale. Aseta küpsetamise ajaks ahju eraldi pott veega (ahju põhja). Küpseta kooki 150-kraadises ahjus esmalt 30 minutit.  Tükelda ülejäänud virsik viiludeks (koorimata). Võta kook ahjust välja ja kaunista virsikuviiludega, nirista virsikuviilud üle 1 spl meega; pane kook tagasi küpsema. Küpseta veel u. 1 tund. Jahuta kooki esmalt tunnike ahjus, ahjuuks paokil, seejärel toatemperatuuril ja edasi üleöö külmkapis.