Kiudainerikkad toidud

Kurgid küüslauguga 

Angelica Udeküll, 8. august 2010, 19:40
Kurgid küüslaugugaFoto: Daisy Lappard

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg väiksemad kurgid
1 l vesi
1 spl äädikas
2 spl sool
4 küünt Küüslauk
1 tl must pipar
2 spl hakitud värske till
1 leht loorber

Valmistamine
1.  Pane kurgid pooleks tunniks jääkülma vette ja pese hoolikalt puhtaks.
2.  Keeda veest, äädikast, soolast ja maitseainetest umbes kolme kuni viie minuti jooksul marinaad.
3.  Võta pott tulelt ja jahuta toatemperatuurini.
4.  Nõruta kurgid ja aseta suurde purki.
5.  Viiluta küüslauguküüned, haki till ja lisa purki.
6.  Vala kurkidele marinaad, nii et kurgid oleksid kaetud.
7.  Kata purk kilega ja jäta toatemperatuurile laagerduma.
8.  Kurgid on mõnusalt maitsestunud juba järgmisel päeval.
SOOVITUS
* Eelista kivi- või meresoola.
* Hiljemalt nädala möödudes tõsta kurgid külmikusse.