Aasia köök

Aasiapärane kurgisalat 

Angelica Udeküll, 8. august 2010 19:39
Aasiapärane kurgisalatFoto: Daisy Lappard
Soovi korral võid sama salati ka purki panna, kuid siis valmista äädikast ja maitseainetest marinaad, mis vala kurkidele.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g värske kurk
50 ml riisiäädikas
2 cm ingverijuur
0.5 tk Sidrunhein (hakituna)
0.5 tk Tšilli
värske koriander
maitseks suhkrut

Valmistamine
1.  Lõika kurgid pooleks, eemalda seemnetega sisu ja lõika kurk seejärel õhukesteks viiludeks.2.  Riivi ingver ning haki tšilli ja koriander. 3.  Vala kurgiviiludele äädikas, lisa vürtsid ja ürdid ning maitseks veidi suhkrut.4.  Sega salat käega läbi ja jäta maitsestuma.5.  Kergelt marineerunud salat sobib süüa juba veerand tunni pärast.# Mida kauem lased salatil seista, seda intensiivsemaks muutub maitse. # Võimaluse korral lisa salati hulka hakitud sidrunheina.