Tatrahelbepuder suvemarjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
8. august 2010, 19:39

Tatrahelbepuder suvemarjadega

Värskete marjadega putru võid keeta suvi läbi ja sügiselgi veel. Kõvemad marjad – sõstrad, pohlad, tikrid – lisa koos tatrahelvestega keetmise käigus, pehmed marjad – maasikad, vaarikad, mustikad – sega valmis pudru hulka.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
15 minutit

Koostisosad
5 dl Tatrahelbed
1 l vesi
5 dl marjad
1 dl pruun suhkrur (nt. demerara või muscovado)
soola

Valmistamine
Kuumuta vesi keemiseni, lisa segades tatrahelbed ja veidi soola. Kui kasutad kõvemaid marju, lisa kohe ka need. Keeda väiksel tulel 4–5 minutit ja maitsesta suhkruga. Kui tarvitad pehmemaid marju, sega need pudrusse koos suhkruga. Tõsta pott pliidilt ning lase roal kaane all veel 5 minutit haududa.