Sandra tikrikookFoto: Sandra Urvak
Küpsetised
2. august 2010, 08:12

Sandra tikrikook

Retsepti autoriks Anni Arro kokaraamatute fotograaf

Kogus: ühele

Koostisosad
Põhi:
250 g küpsetusmargariin
2 dl suhkur
3 dl nisujahu
3 dl graham- või rukkijahu
TÄIDIS
400 g kohupiimapasta
1 dl suhkur
2 tk muna
1 l puhastatud tikrid

Valmistamine
Hõõru suhkur toasooja margariini hulka. Näpi hulka ka jahu. Kui tundub, jahu võiks veel lisada, suurenda jahukogust tunde järgi. Pane tainas pooleks tunniks või veidi kauemaks külmkappi ja valmista sel ajal täidis. Selleks sega lihtsalt kõik täidiseained (välja arvatud marjad) hoolikalt omavahel kokku. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Vooderda umbes 20x35 cm suurune madal ahjuplaat või vorm küpsetuspaberiga või määri margariiniga.Suru 2/3 tainast vormi põhja ja servadele ning kata siis täidisega. Kohupiima peale puista tikrid/rabarberid/õunad ja nende peale tunde järgi fariin- või tavalist suhkrut ja kaneeli. Kõige peale murenda ülejäänud tainas. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni kook on katsudes küps.