suvemarjakookFoto: Eva Palu
Eva Palu 19. juuli 2010 07:56
See on suve kõige marjarohkema aja kook - sõstarde, kirsside, mustikate ja vaarikatega. Kui kasutad mustsõstraid, ole nende lisamisel teistest tagasihoidlikum, sest need marjad võivad maitse poolest teiste üle võimust võtta.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 dl nisujahu
125 g või
0.5 dl suhkur
2 spl piim
TÄIDIS
1.5 dl hapukoor
2 tk muna
0.5 dl suhkur
1.5 -2 dl Suvemarju (vaarikaid, kirsse, sõstraid, mustikaid)

Valmistamine
Valmista muretaigen. Haki külmad võitükid nisujahu ja suhkruga. Kui mass on sõmer, lisa külm piim ja sõtku käte vahel kiirelt elastseks tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja servadele ning pane 30 minutiks külmkappi ootele. Torka kahvliga põhja sisse augud ning eelküpseta põhja 7-8 minutit 200 kraadises ahjus. Sega hapukoor munade ja suhkruga. Kalla marjad eelküpsenud koogipõhjale, vala üle hapukoore-muna seguga. Küpseta 175 kraadises ahjus u. 20 minutit, kuniks täidis on kenasti hüübinud.