Taimetoidu retseptid
2. oktoober 2008, 17:15

Vürtsikas kõrvitsasupp küüslauguga

Vürtsine kõrvitsasupp

Kogus: ühele

Koostisosad
6 küünt Küüslauk
3 sl Õli
1 tk Suur sibul
1 tk Porrulauk
1 vars Seller
1 kg Kõrvits
1.5 l Vesi
3 tk kanapuljongikuubik
1 leht Loorber
1 näputäis jahvatatud piment ehk lõhnapipar
sool, pipar

Valmistamine
Pane koorimata küüslauguküüned pisikesse ahjuvormi, kalla üle 1 sl õliga ning küpseta 175 kraadise ahju keskosas 20 minutit. Lase jahtuda, tõmba koored pealt. Kuumuta 2 sl õli suures paksupõhjalises keedunõus, lisa hakitud sibul, seller ja porru. Kuumuta segades 10 minutit, lisa küüslauguküüned, tükeldatud kõrvits, vesi ja puljongikuubikud. Keeda vähesel kuumusel 30 minutit, keemise lõppjärgus lisa maitseained. Eemalda loorberileht ja töötle püreeks.Maitsesta lõplikult ja aja uuesti kuumaks. Serveerimisel tõsta igasse taldrikusse lusikatäis paksu hapukoort, supi kõrvale paku röstitud saiaviile või tšillipipraga maitsestatud saiapulki.