Kiudainerikkad toidud

Marjatäidisega britatort 

Toidutare, 1. juuli 2009, 13:39
Marjatäidisega britatortFoto: Jaan Heinmaa
Selle tordi põhja võid valmis küpsetada juba eelmisel päeval. Siis pole peoeelsel ajal muud kui koor vahustada ja tort kokku panna, milleks kulub vaid 10 minutit.

Kogus: kümnele

Koostisosad
PÕHI
150 g või
3 tk Munakollane
1 tk muna
1.5 dl suhkur
0.25 dl piim
2.5 dl nisujahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Küpsetuspulber
BESEE
3 tk Munavalge
2 dl suhkur
1 dl Mandlilaastud
VAHELE JA PEALE
4 dl Vahukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
500 g Aedmaasikad
200 g Vaarikad

Valmistamine
Sulata või. Vahusta munakollased ja terve muna suhkruga, lisa piim ja veidi jahtunud sulavõi.
Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur, sega muna-võisegusse. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt laiali. Besee jaoks mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri munavalgevaht tainale ning puista üle mandlilaastudega.
Küpseta ahjus 175° juures 15–20 minutit ja lase siis täielikult jahtuda. Vahusta rõõsk koor vanillsuhkruga.
Poolita jahtunud põhi ning tõsta üks pool serveerimisalusele. Kata vahukoorega
ja lao peale pool marjadest. Aseta peale teine põhjatükk ning kaunista ülejäänud marjadega.
Serveeri soovitatavalt tunni-paari pärast, kuid vajadusel võid tordi ka kohe lauale kanda.