MaasikaunelmFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. märts 2011, 07:09

Maasikaunelm

Tsitrusekreemiga maasikaunelm sobib hästi õhtusöögi lõpetuseks. Kuimõni piud on ukse ees, siis pane retsept juba salamahti varuks ja osta valmis üks karbike värskeid maasikaid. Nende aroom ja kirgas värv mõjuvad alati väga ahvatlevalt.

Kogus: kuuele

Koostisosad
0.5 dl punasõstratarretis
1 sl kuum vesi
400 g maasikad
2 sl suhkur
0.5 tk sidruni mahl ja riivitud koor
2 sl tsitruseliköör (näit Cointreau või Grand Marnier)
250 g Mascarpone
2 dl Vahukoor

Valmistamine
Vooderda 1 suurem või 6 väiksemat ümara põhjaga vormi toidukilega. Sega punasesõstratarretis ja kuum vesi ühtlaseks. Viiluta maasikad. Kasta maasikaviilud želeesegusse ja vooderda nendega vormi(de) põhi ja serv(ad). Pese sidrun ja apelsin ning riivi koor. Pressi mahl. Sega juurde ülejäänud maasikad, suhkur ja soovi korral liköör. Lisa vahustatud vahukoor ja kergelt vahustatud mascarpone. Sega kõik ühtlaseks ja vala segu maasikaviiludega vooderdatud vormi(desse). Kata pealt toidukilega ja külmuta üleöö. Tõsta 1 tund enne serveerimist külmkappi. Kummuta serveerimisalusele ja eemalda toidukile.