Kiudainerikkad toidud

Suvemarjad valge šokolaadi kastmes 

Alvar Andres Virkus, 29. juuli 2009, 07:31
Suvemarjad valge šokolaadi kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Šokolaadikastmesse on mõnus marju dippida, näiteks pere- või sõprade ringis. Suvel on parim kasutada maasikaid- vaarikaid. Talvel tarvita marjade asemel õuna-, pirni- või mandariiniviile või kuivatatud puuvilju (nt aprikoose).

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g Valge šokolaad (soovitavalt Fazer)
50 g Või
1.5 dl Vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
SERVEERIMISEKS
300 g maasikad ja vaarikad
kokteilitikud

Valmistamine
1. Murra šokolaad väiksemateks tükkideks, pane koos või ja koorega kuumakindlasse nõusse.
2. Sulata šokolaad kuumaveevannis pidevalt segades, kuni saad ühtlase šokolaadisegu.
Eemalda pliidilt ja sega hulka vanillsuhkur.
3. Vala šokolaadisegu fondüünõusse või mikrolaineahjus kuumaks lastud väikesse kaussi.
4. Serveeri fondüü kohe koos marjade ja kokteilitikkudega. Viimaste abil on mugav marju šokolaadikastmesse pista ja süüa.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee