Lahe suvesalatFoto: Jaan Heinmaa
Alvar Andres Virkus 30. juuni 2012 04:00
Valmista suvel ja sügisel sidruni ja mündiga maitsestatud meloniarbuusisalatit. Kui kannatad oodata, pane salat jahedasse tunniks maitsestuma, ent võid seda muidugi ka kohe süüa. Maasikaajal lisa salatisse maasikaid, muul ajal marjupuuvilju, mis parajasti valminud on.

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 tk Keskmine arbuus
1 tk Väike melon (soovitavalt kantaluup)
300 g Aedmaasikas
2 sl hakitud värsked mündilehed
KASTE
1 tl Riivitud sidrunikoor
3 sl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
1 sl Demerara suhkur

Valmistamine
1. Tükelda mündilehed noaga.
2. Lõika arbuus ja melon kuubikuteks (või tõmba neist pallilõikajaga pisikesi pallikesi). Pese maasikad ja tükelda sektoriteks.
3. Valmista kaste: sega kausis sidrunimahl ja -koor ning suhkur.
4. Sega salatiained kastme ja hakitud mündiga läbi.
5. Tõsta salat pokaalidesse ja söö!
Sidruni asemel võid kasutada ka laimi – mõlemad on ju tsitruselised. Laim on selles salatis isegi huvitavam kui lihtne sidrun.