Veiseliha retseptid

Grillitud veise sisefilee maasikakastmega 

Rain Käärst, 27. aprill 2012, 06:16
Grillitud veise sisefilee maasikakastmegaFoto: Priit Palomets
Maasikad annavad liharoale põneva maitse.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Veise sisefilee
sool, purustatud must pipar
KASTE
200 g Aedmaasikad
2 tl Sojakaste
2 sl Mesi
2 sl Ketšup
2 sl Oliiviõli
1 tl Küüslauk (hakitud)
1 tl Ingver (hakitud)
0.5 dl Vesi
1 tl pune
1 tl Tüümian
vajadusel soola

Valmistamine
Lõika liha 2 cm paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Pane pooleks tunniks külmkappi. Sega omavahel kastme ained ja kalla blenderisse, töötle ühtlaseks seguks. Maitse ja lisa vajadusel soola või mett, kaste peab jääma kergelt magushapu. Pintselda liha kastmega ja pane grillile küpsema. Iga kord, kui liha keerad, määri seda kastmega. Ülejäänud kastme võid lisada lihale serveerides.