Kasutajate retseptid
18. august 2004, 22:03

SEENETASKUD

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g valmis muratainast
TÄIDIS:
4 dl kergelt keedetud seeni (näiteks narmikuid, kupapatud pilvikuid või lehterkukeseeni)
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl võid
50 g singikuubikuid
1/2 dl piiniaseemneid
1 sl hakitud peterselli
1 tl rosmariini
soola
pipart
jahu küpsetamiseks
1 muna määrimiseks

Valmistamine
Sulata või pannil, lisa hakitud sibul, seened ja singikuubikud. Prae pannil segades nõrgas kuumuses umbes 30 minutit. Lisa piiniaseemned, rosmariin ja petersell. Maitse ja lisa vajaduse korral soola ning pipart. Rulli tainast 16X16 cm ruudud ja pintselda nende servad klopitud munaga. Jaga seenetäidis tainaruutudele, keera nurgad täidise peale kokku ja pigista seenetaskud sõrmedega kinni. Ruutude lõikamisest üle jäänud tainaribad kasuta taskute kaunistamiseks. Pane pirukad ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile ja pintselda munaga üle. Küpseta 10-15 minutit 225° C kuumuses.