Praetud maks sibula ja palsamiäädikagaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
29. detsember 2010, 09:40

Praetud maks sibula ja palsamiäädikaga

Veerand tunniga saad suure vaagnatäie hõrku kõhutäidet – maksa praetud sibulaga. Piserda maks enne serveerimist palsamiäädikaga üle, siis jääb see eriti hea. Kõrvale maitsevad hästi praetud kartulid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g värske sea- või veisemaks
4 tk sibul
3 -4 sl Palsamiäädikas
sool, must pipar

Valmistamine
Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks, pruunista pannil õlis ning tõsta kaussi ootele. Puhasta maks ja lõika samuti õhukesteks viiludeks. Pruunista neid kuumal pannil õlis mõni minut mõlemalt poolt (ära üle küpseta, aga ära ka seest punaseks jäta). Tõsta maks vaagnale, jahvata veskist peale soola ja pipart ning piserda üle palsamiäädikaga. Tõsta pinnale sibulad ning serveeri kohe.