Eesti köök

Hapukapsapüreesupp 

Angelica Udeküll, 28. detsember 2009, 09:10
HapukapsapüreesuppFoto: Daisy Lappard
Soovi korral lisa supi hulka ka köömneid, mis toovad kõikidel hapukapsasuppidel maitsed paremini esile.

Kogus: kolmele

Koostisosad
200 g hapukapsas
6 dl puljong
1 tk porgand
200 g rõõsk koor 10%
1 sl või
sool, suhkur
6 viilu peekon

Valmistamine
1.  Koori ja viiluta porgand.2.  Prae porgand pannil võis läbi.3.  Lisa porgandiviilud ja hapukapsas puljongi hulka ja keeda läbi.4.  Püreesta poti sisu.5.  Lisa koor, maitseained ja keeda veel umbes kümme minutit.6.  Viiluta peekon ja prae pannil krõbedaks.7.  Serveerimisel lisa supile peekoniribad. # Porgandi asemel võid hapukapsapüreed valmistada bataadi või kartuliga.