Tuunikala-krevetitortFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
24. aprill 2012, 06:16

Tuunikala-krevetitort

Imemaitsev kalatort, millele tšillikaste ja sinep lisavad meeldivat teravust.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 25 MINUTIT + ÜLEÖÖ KÜLMAS

Koostisosad
2 tk röstsai
TÄIDIS
2 tk tuunikalakonserv (a 180g)
3 tk keedetud muna
2 dl majonees
1.5 dl hapukoor
1.5 sl tšillikaste või -ketšup
1.5 sl mahe sinep
1.5 sl sidrunimahl
1 tl sool
PEALE
0.5 dl majonees
1 dl hapukoor
KAUNISTUSEKS
200 g koorimata krevetid
2 tk keedetud muna
sidruniviile
tilli

Valmistamine
Sega nõrutatud ja tükeldatud tuunikala, hakitud munad, majonees ja hapukoor. Maitsesta tšillikastme, sinepi, sidrunimahla ja soolaga. Lõika saiaviiludelt ääred. Pane 3–4 saiaviilu ritta ja määri peale täidist. Tee torti samamoodi edasi, kuni kokku on viis kihti saia ja neli kihti täidist.Pealmiseks kihiks jääb sai. Kata tort toidukilega ning lase üleöö külmas seista. Sega majonees ja hapukoor ning kata sellega tort. Kaunista krevettide, keedetud munade, sidruniviilude ja tilliga.