Võileivade retseptid

Tarretatud kodujuustu-singitort 

Toidutare, 5. november 2009, 13:10
Tarretatud kodujuustu-singitortFoto: Jaan Heinmaa
Üsna kiiresti valmiv tort sobib ka suuremale seltskonnale. Tee kodujuustu-singitort võimalusel valmis eelmisel päeval, siis jõuab see korralikult tarretuda. Kasuta tugevamaitselist suitsusinki ja maitsesta hoolsalt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 30 MINUTIT + 2 TUNDI KUNI ÜLEÖÖ KÜLMAS

Koostisosad
PÕHI
200 g näkileib
100 g sulatatud või
TÄIDIS
350 g tugevamaitseline suitsusink
1 tk punane paprika
1 tk väike porru
250 g Kodujuust
4 dl hapukoor
1 tl sidrunipipar
1 tl sool
5 tilka Tabasco kaste
0.5 tk puljongikuubik
2 sl Želatiin
2 dl vahukoor
KAUNISTUSEKS
4 tk kõvaks keedetud muna
300 g õhukeselt viilutatud keedusink
murulauk

Valmistamine
Purusta näkileivad ja sega sulavõiga. Pane segu fooliumi või kilega kaetud, 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ning tasanda. Täidiseks töötle sink, puhastatud paprika ja porru koos kodujuustuga köögikombainis ühtlaseks massiks. Sega hulka hapukoor ning maitsesta sidrunipipra, Tabasco ja soolaga. Valmista poolikust puljongikuubikust 2 dl leent. Sulata želatiin kuumas puljongis, lase pisut jahtuda ning sega täidise hulka. Vahusta rõõsk koor ja lisa samutitäidisele. Kalla segu vormi tordipõhjale ning lase külmkapis paar tundi kuni üleöö tarduda.Kaunistamiseks eralda munakollased valgetest ja haki mõlemad peeneks. Tükelda murulauk. Keera singiviilud rulli ning lõika 1–2 cm laiusteks tükkideks. Lao munakollased ja -valged, murulauk ja singirullid triipude või ringidena tordile.