Linnuliha retseptid
12. september 2010, 20:30

Risoto metsaseente ja pruunide kanatiibadega

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g puhastatud metsaseened
5 spl õli
3 küünt Küüslauk
3 spl õli
5 dl puljong
sool, pipar
kimp peterselli
200 g risoto- või pudruriis
0.5 tk sibul
100 g või
1 spl kohvikoor
25 g riivjuust
20 tk kanatiivad

Valmistamine
Haki sibul ja hauta 3 minutit õlis. Lisa riis, sega hästi ja kuumuta, kuni riis on läbipaistev. Asu pidevalt segades lisama puljongit, 3 spl korraga, ja lase sellel enne uue koguse lisamist aurustuda. See võtab umbes 15-20 minutit. Vajadusel lisa soola.
Kuumuta sügaval praepannil õli ja pane kanatiivad pannile. Lisa sool, pipar ja purustatud küüslauk ning küpseta 20-25 minutit. Tõsta tiivad pannilt ära ja pane asemele seened. Küpseta kiiresti, 5-10 minutit, olenevalt seente suurusest.
Kui risoto on valmis, lisa sellele veel pisut puljongit, koor, riivjuust ja või ning sega uuesti läbi. Sega juurde seened.
Serveeri kanatiibadega ja raputa peale hakitud peterselli.
Kui tahad tõelisi karamellitud kanatiibu, grilli neid paar minutit enne lauale andmist ahjus. Võid enne grillimist peale tilgutada paar supilusikatäit mett ja õli. Kui sul pole grilli pane tiivad kuumas ahjus kõrgemale siinile.