Toidukordade retseptid

Lihtne karask 

Angelica Udeküll, 14. oktoober 2009 20:57
Lihtne karaskFoto: Daisy Lappard

Kogus: ühele

Koostisosad
125 g Kohupiim
2.5 dl piim
1 tk muna
1 tl sool
1 sl suhkur
50 g või
2.5 dl Odrajahu
1 dl nisujahu
0.5 tl Söögisooda

Valmistamine
1.  Klopi muna suhkruga kergelt vahtu.2.  Sega juurde kohupiim ja seejärel toasoe piim.3.  Sulata või ja lisa ka see kohupiimamassi hulka.4.  Sega omavahel kuivained ja lisa taina hulka. 5.  Aseta tainas kandilisse keeksivormi ja küpseta 40 minutit 180 kraadi juures.- Suhkru asemel võid lisada ka mett. - Ahjust välja võttes kata karask rätikuga, aga ära mässi seda liiga tihedalt ümber. Liiga tihedalt kaetuna võib karask n-ö ära vettida.