ForellimuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
29. september 2008, 08:12

Forellimuffinid

Punase kalamarja või kalarullikesega ehitud lõhemuffinid on iga peolaua ehteks. Olge aga ette valmistatud selleks, et see ilu kaob laualt välkkiirelt.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g kergsoolatud lõhe või forell
4.5 dl Jahu
3 tl Küpsetuspulber
2 tl Kuivatatud till
75 g küpsetusmargariin
1 tk Muna
2.5 dl Rõõsk koor 10%
KAUNISTAMISEKS
Paks hapukoor
punane kala või kalamari
värske till

Valmistamine
Lõika kala pisikesteks tükkideks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kuivatatud till, lisa tükeldatud margariin ning näpi segu sõrmedega sõmeraks. Lisa kalatükid, muna ja koor. Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 225° juures 20 minutit.Soovi korral kaunista jahtunud koogid hapukooretupsu, tillioksa ja õhukesest kalaviilust keeratud pisikese roosi või rulliga.