Suvikõrvitsa-püreesuppFoto: Daisy Lappard
Taimetoidu retseptid
6. august 2009, 09:38

Suvikõrvitsa-püreesupp

Suvikõrvitsat ei ole selle pehmuse tõttu vaja koorida. Kui kodus on aga üleliigseid kabatšokke, võid proovida ka sellega suppi valmistada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Keskmine suvikõrvits
2 sl Või
1 tk Sibul
2 küüs Küüslauk
2 tl Petersell, tüümian
0.8 l Kanapuljong
1 tk Kartul
sool, pipar

Valmistamine
1. Sulata potipõhjas või.2. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta potis klaasjaks.3. Haki petersell ja tüümian ning lisa potti.4. Koori kartul ja lõika kuubikuteks, lisa need koos puljongiga potti ja hauta tasasel tulel 10 minutit.5. Viiluta suvikõrvits ja lisa potti ning kuumuta veel 10 minutit.6. Kui juurviljad on haudunud, püreesta supp saumikseriga ja kuumuta veelkord läbi. Maitsesta soola ja pipraga.# Supi kaunistamiseks võid ahjus valmistada ka krõbedad saiakrutoonid. Selleks lõika sai kuubikuteks, määri ahjuplaat võiga ja aseta koos kuubikutega ahju. Vahepeal segades krõbesta krutoone u 190 kraadi juures kümme minutit. Liiga kõrge kuumus ajab krutoonid kõrbema ja liiga madal kuumus kuivatab saia kõvaks. Kui soovid, võid saia enne juustuga kokku määrida ja siis koos juustu ning maitseainetega ahjus krõbestada.