Linnuliha retseptid

Soe kalkunisalat 

Angeelika Kang, 25. september 2008, 08:22
Soe kalkunisalatFoto: Jaan Heinmaa
Toitev kalkunisalat, milles on palju liha ja kartulit, sobib hästi ka õhtusöögiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistusaeg 15 minutit + 15 minutit küpsetamiseks.

Koostisosad
500 g Kalkunifilee
2 sl Õli
sool, pipar
1 dl Magus tšillikaste
500 g Kartul
1 tk Punane paprika
3 tk Tomat
1 tk Punane sibul
1 küüs Küüslauk
2 sl Palsamiäädikas
1 peotäis Basiilik (värske)

Valmistamine
1. Keeda või auruta kartulid pehmeks. 2. Lõika kalkunifilee kuubikuteks. 3. Kuumuta pannil õli ja pruunista fileed. Maitsesta soola ja pipraga. 4. Vala peale tšillikaste ja sega läbi. Tõsta kõrvale ja hoia soojas. 5. Tükelda paprika, lõika tomatid sektoriteks, viiluta sibul ja haki küüslauguküüs. 6. Kuumuta pannil veel veidi õli ja kuumuta köögivilju tasasel tulel 5 minutit. 7. Tõsta tulelt ja sega juurde palsamiäädikas. 8. Sega juurde tükeldatud kartulid, kalkunifilee ja hakitud basiilikulehed. Serveeri kohe.