KapsastruudelFoto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
24. september 2008, 11:36

Kapsastruudel

Mahe ja mahlane täidis mõnusalt krõbedas tainas on proovimist väärt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Ettevalmistusaeg 45 minutit + 35–40 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Valge peakapsas
1 tk Sibul
2 sl Õli
2 tk Õun
0.5 dl Hakitud datlid
0.5 dl Hapukoor
1 tl Sinep
Sool
8 lehte Filotainas
1 dl Või (sulatatud)

Valmistamine
Kuumuta õli kastruli põhjas, alanda kuumust, pane kastrulisse hästi peenekshakitud kapsas ja sibul ning hauta kaane all 5 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud õunad ning datlid. Sega hapukoor ja sinep, maitsesta soolaga ja sega kapsasegusse.Pintselda kõik tainalehed sulatatud võiga ja tõsta üksteise peale. Kata 1/3 tainapinnast kapsatäidisega, keera lehed rulli ja aseta, lõikepool all, võiga määritud küpsetuspaberile. Määri pealt sulatatud võiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 35–40 minutit.