Eesti köök

Köögivilja-püreesupp 

Toidutare, 23. aprill 2009, 07:37
Köögivilja-püreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiirelt ja kergelt saad valmistada tervisliku köögivilja-püreesupi, millele maitset ja toekust lisab juust. Kui sul kõrvitsat pole, asenda see kaalikaga või pane porgandit ja kartulit selle võrra rohkem.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Kõrvits
200 g Kartul
200 g Porgand
100 g Sulatatud juust
Sool
SERVEERIMISEKS
Petersellilehed
Röstsai

Valmistamine
Tükelda köögiviljad ja pane potti. Lisa nii palju vett, et see vaevu köögivilju katab, ning hauta need pehmeks. Püreesta supp saumikseri või köögikombainiga. Lisa sulatatud juust ja vajadusel maitsesta soolaga. Serveerimisel riputa peale hakitud peterselli. Kõrvale paku röstsaia või terakukleid.