Pihlakalisandiga rukkileibFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
24. september 2008, 08:48

Pihlakalisandiga rukkileib

Kui võimalik, tasuks eelistada aias kasvava pihlaka marju, mis on metsas kasvanutest suuremad, mahlasemad ja vähem mõrkjad.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl Vesi
7 dl Rukkijahu
8 -10 dl täistera nisujahu
2 dl Pihlakapüree
1 tl Sool
3 sl Hele siirup
50 g Presspärm

Valmistamine
Sega vesi rukkijahuga ja lase jahedas kohas 10-12 tundi seista. Lisa pihlakapüree, pärm, siirup ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahud. Tainas on valmis, kui see lööb käte ja anuma küljest lahti ning on elastne ja ühtlane. Lase kinnikaetult soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku tainas uuesti põhjalikult läbi ja vormi tainast 3 piklikku pätsi. Lase neil ahjuplaadil veel kord hästi kerkida. Küpseta siis 200° juures 40-50 minutit. Kogustest valmib 3 pätsi