Seenelasanje kodujuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
22. september 2008, 13:24

Seenelasanje kodujuustuga

Mahedamaitseline seenelasanje koos värske salatiga on tõhus õhtueine. Maitsestatud tomatikastmetest vali just selline, mis sulle meeldib.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
12 -14 tk Lasanjeplaadid
650 g Kodujuust või ricotta
2 tk Muna
1 sl Murulauk (hakitud)
1 sl Hakitud petersellilehed
Must pipar
1 tk Sibul
1 sl Või
600 g Seened (puravikud, kuuseriisikad, kukeseened)
300 g või soolaseened
1 tk Suvikõrvits
1 tl Sool
600 g Tomatikaste (maitsestatud)

Valmistamine
Sega kodujuust, lahtiklopitud munad ja riivitud Parmesan. Lisa hakitud murulauk, petersell ja must pipar ning sega läbi. Hauta hakitud sibulat pannil võis 5 minutit. Lisa tükeldatud seened ja suvikõrvits, hauta veel 5 minutit. Maitsesta soolaga ja nõruta. Mõõda välja 2 dl seenesegu ja pane kõrvale. Sega ülejäänud seenesegu kodujuustuga. Määri pool tomatikastmest ahjuvormi põhja, tõsta peale lasanjeplaadid. Nüüd pane kiht kodujuustu-seenesegu, plaadid, kodujuustu-seenesegu ja plaadid. Määri peale ülejäänud tomatikaste ning kata kõrvale pandud seentega. Küpseta 180° juures 1 tund fooliumiga kaetult. Eralda foolium ja küpseta veel 5 minutit. Lase enne serveerimist 10 minutit seista.