Lambaliha retseptid

Lambaraguu seentega 

Pille Enden, 22. september 2008, 13:24
Veinikastmes haudunud lambaliha saab hästi pehme ja maitsev. Metsaseened annavad roale veel huvitava maitsenüansi lisaks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 35 minutit + 1 tund ja 20 minutit hautamiseks

Koostisosad
800 g Lambaliha
2 sl Õli
4 tk Sibul
sool, must pipar
5 tk Kadakamarjad
1 leht Loorber
2 sl Tomatipasta
2 sl Jahu
3 dl Vesi
2 dl Punane vein (kuiv)
250 g Šampinjonid või metsaseened
250 g Porgand
1 sl Õli
1 dl Rõõsk koor 10%
Estragon

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja pruunista liha väikeste portsjonitena. Pane liha potti. Koori ja lõika sibulad sektoriteks ning lisa lihale. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kadakamarjad, loorberileht ja tomatipasta.Pruunista kergelt läbi ja raputa peale jahu. Vala juurde vesi ja vein. Lase keema, keera kuumus madalamaks, kata pott kaanega ja hauta 75 minutit. Viiluta seened ja porgandid õhukeselt ja kuumuta pannil õlis 4 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.Lisa raguule 5 minutit enne valmimist koos rõõsa koorega. Viimistle maitse.