Suvikõrvitsalindid kalakastmegaFoto: Daisy Lappard
Angelica Udeküll 23. september 2008 08:24
Mintai asemel proovi kastmes ka näiteks hõbeheiki või lestafileed. Eksklusiivsema ja kallima roa saad aga hoopis hiidkrevettidega.

Kogus: kahele

Koostisosad
2 tk Väiksemad suvikõrvitsad
1 sl Või
200 g Mintai filee
0.5 dl Valge vein või kalapuljong
1 küüs Küüslauk
1 dl Rõõsk koor
2 sl Kalakaste
Sidrunimahl
2 sl Parmesani riivituna v. muud kõvat juustu
Basiilik (värske)
sool, pipar

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsast koorimisnoaga peened viilud.2. Kuumuta pannil või ja prae suvikõrvitsaviilud kergelt läbi.3. Kalakastmeks kuumuta pannil või ja prae selles kalatükid läbi.4. Haki küüslauk peeneks ja lisa pannile. Pigista juurde sidrunimahl, lisa rõõsk koor ja puljong või vein.5. Maitsesta kalakastme, soola ja pipraga.6. Serveeri kastet suvikõrvitsatel ja riivi peale Parmesani. Kaunista värske basiilikuga.Valmista kaste enne kui suvikõrvitsalisand, sest viimasega läheb kõigest paar minutit aega.Soovi korral võid suvikõrvitsalindid praadimise asemel ka läbi keeta. Selleks sega lindid eelnevalt soolaga, et vesi suvikõrvitsast välja tuleks. Seejärel keeda linte mõni minut kergelt soolatud vees.