KaiserchmarrnFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
19. september 2008, 07:18

Kaiserschmarrn ehk paksud pannkoogid

Kaiserchmarrn on Austria rahvustoit, mida tavaliselt serveeritakse suhkruga ülepuistatult.

Kogus: neljale

Koostisosad
8 tk Munakollane
4 sl Suhkur
1.5 dl Piim
4 dl Jahu
0.5 tl Sool
1 dl Rosinad
8 tk Munavalge
2 sl Või küpsetamiseks

Valmistamine
Vahusta munakollased suhkruga valgeks vahuks. Lisa piim, jahu ja sool. Sega tihkeks tainaks ja lase 10 minutit seista. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega tainasse rosinad ja lõpuks ettevaatlikult munavalgevaht. Kuumuta pann ja sulata sellel veidi võid. Vala 1/4 tainast pannile ning küpseta nõrgal kuumusel mõni minut mõlemalt poolt. Tulemuseks peaks olema paks pannkook. Jaga koogid kaheksaks osaks ja puista peale suhkrut. Suur kohev pannkook rebitakse väiksemateks tükkideks, mida on hea ka näpu vahelt süüa. Lisandiks pakutakse veel moosi, kompotti, vahukoort või jäätist.