Lihatoidu retseptid

Poolikud paprikad bulguritäidisega 

Angelica Udeküll, 17. september 2008 09:34
Poolikud paprikad bulguritäidisegaFoto: Daisy Lappard
Soovi korral võib täidise hulka lisada ka spinatilehti ja maitsestamiseks värsket münti ning tilli.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk Kollane paprika
2 klaasi Vesi
0.5 klaasi Bulgur
0.5 tl Sool
1 tk Punane paprika
1 küüs Küüslauk
1 sl Oliiviõli
200 g kalkunihakkliha
1 sl Fajita maitseainesegu

Valmistamine
1. Lase vesi keema, maitsesta soolaga ja vala hulka bulgur. Lase kaane all tõmmata 10 minutit või vastavalt pakendil märgitud juhtnööridele. 2. Haki küüslauk ja kuumuta see pannil kuldseks.3. Lisa pannile hakkliha, pruunista kergelt ja maitsesta Fajita maitseaineseguga.4. Puhasta punane paprika seemnetest, lõika kuubikud ja lisa pannile.5. Prae segu korralikult läbi ja lisa bulgur. Sega ja kuumuta.6. Lõika kollane paprika pooleks, eemalda seemned ja tõsta mõlemasse poolikusse bulgur-hakklihasegu.7. Aseta täidetud paprika ahju ja küpseta umbes 20 minutit keskmisel kuumusel, u 185 kraadi juures.Bulgurjahu meenutab veidi kuskussi, tegemist on Lähis-Idas populaarse töödeldud täisteranisuga.Mahlakust ja maitset saad lisada ka mozzarella'ga - aseta enne ahju panemist igale paprikapoolikule üks viil juustu ja küpseta, nagu mainitud, 20 minutit.