Ploomi-tšillisalsaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
12. september 2008, 11:10

Ploomi-tšillisalsa

Sobib pakkuda näiteks grillitud liha ja kana kõrvale.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g Kollased ploomid
40 g Punane sibul
1 sl Hakitud koriander
1 sl hakitud värske münt
1 tl Tšillikaun (hakitud)
1 tl laimimahl
2 tl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
Eemalda ploomidelt koor, seejärel poolita, eemalda kivid ja lõika viljalihast kuubikud. Puhasta sibul ja lõika kuubikuteks. Haki kõik maitseained ja pigista laimist paras kogus värsket mahla. Sega kõik komponendid omavahel ja aseta purki. Kui kasutad hästi küpseid ploome, võta sisu lusikaga välja. Kui aga tegemist on tooremate ploomidega, ehmata koor kuuma veega lahti, misjärel on seda juba lihtne eemaldada. Soovi korral võid salsa ka läbi kuumutada, et see paremini säiliks.