Kiudainerikkad toidud

Seitsmelusikakook ehk õunakook 

Toidutare, 11. september 2008, 09:34
Seitsmelusikakook Jaan Heinmaa
Selle retsepti järgi saad lihtsalt ja kiirelt küpsetada maitsva plaadikoogi, kui tuleb peale magusaisu või uksest astuvad sisse ootamatud külalised.

Koostisosad
200 g Või
2 tk Muna
7 sl Suhkur
7 sl nisujahu
7 sl pannkoogijahu
7 tk hapud õunad
1 -2 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Kui kasutad suuremat ahjuplaati, kui retseptis ette nähtud, tuleb kook õhem ja ka küpsetusaeg lühem. Kuumuta ahi 180°-ni. Koori, puhasta ja tükelda õunad, sega kaneeliga (kogus vali vastavalt maitse-eelistustele). Sulata või. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka nisu- ja pannkoogijahu. Lisa tükeldatud õunad, sega hästi ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u 27 x 35 cm). Küpseta 180° juures u 30 minutit. Küpsemise aeg oleneb õunte sordist ja küpsusastmest.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee