Õhtusöögi retseptid

Ahjuroog suvikõrvitsa, kartuli ja kukeseentega 

Anni Arro, 1. august 2009, 08:16
Ahjuroog suvikõrvitsa, kartuli ja kukeseentegaFoto: Sandra Urvak
Seenelkäimine on üks vahvamaid tegevusi. Asi ei olegi niivõrd seentes kui lihtsalt metsas uitamises.

Kogus: kolmele

Koostisosad
1 tk Kollane suvikõrvits
5 -6 tk Keedukartulid
200 g Kukeseened
4 küünt Küüslauk
6 lehte Salvei
4 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine
Seenel käies olen alati kerges ärevuses: äkki eksin ära, kukun karukoopasse või kargab ilves pähe... Siiamaani olen seenel käies näinud kitsi, rebaseid ja vaskussi. Ei kippu ega kõppu ilvesest. Kahjuks…:)Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Viiluta suvikõrvits ja poolita kartulid. Aseta ahjupannile ja lisa kukeseened. Piserda üle oliiviõliga ja pista ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.Võta pann ahjust välja ning lisa purukspressitud küüslauk ja salveilehed.Küpseta veel 10 minutit. Võta pann ahjust välja. Lisa röstitud kõrvitsaseemned ning maitsesta roog soola ja pipraga.