Õhtusöögi retseptid

Ahjuroog suvikõrvitsa, kartuli ja kukeseentega 

Anni Arro, 1. august 2009, 08:16
Ahjuroog suvikõrvitsa, kartuli ja kukeseentegaFoto: Sandra Urvak
Seenelkäimine on üks vahvamaid tegevusi. Asi ei olegi niivõrd seentes kui lihtsalt metsas uitamises.

Kogus: kolmele

Koostisosad
1 tk Kollane suvikõrvits
5 -6 tk Keedukartulid
200 g Kukeseened
4 küünt Küüslauk
6 lehte Salvei
4 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine
Seenel käies olen alati kerges ärevuses: äkki eksin ära, kukun karukoopasse või kargab ilves pähe... Siiamaani olen seenel käies näinud kitsi, rebaseid ja vaskussi. Ei kippu ega kõppu ilvesest. Kahjuks…:)Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Viiluta suvikõrvits ja poolita kartulid. Aseta ahjupannile ja lisa kukeseened. Piserda üle oliiviõliga ja pista ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.Võta pann ahjust välja ning lisa purukspressitud küüslauk ja salveilehed.Küpseta veel 10 minutit. Võta pann ahjust välja. Lisa röstitud kõrvitsaseemned ning maitsesta roog soola ja pipraga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee