Võileivade retseptid

Triibuline võileivatort 

Toidutare, 5. november 2009, 13:10
Triibuline võileivatort Jaan Heinmaa
Tavalisest mõnevõrra enam näputööd nõudev, kuid samas väga maitsev, kerge ja lahtilõigatult ka äärmiselt atraktiivne tort. Kui soovite suuremat torti, võtke kõiki aineid topelt ning ehitage ka põhi kaks korda suurem.

Kogus: ühele

Koostisosad
12 viilu sai
12 viilu leib
IMMUTAMISEKS
2 dl piim
PRUUN TÄIDIS
150 g maksapasteet
50 g või
veidi brändit
pipar
ROHELINE TÄIDIS
200 g külmutatud herned
0.25 tl sool
valge pipar
100 g maitsestamata Creme Bonjour
VALGE TÄIDIS
100 g kodujuust
1 tk keedetud muna
3 sl paks hapukoor
sool, valge pipar
PINNA KATMISEKS
1 dl paks majonees
100 g murulauguga Creme Bonjour

Valmistamine
Mikserda kokku toasoe maksapasteet ja pehme või, maitsesta. Kalla külmutatudherned ägedalt keevasse vette ning lase paar minutit keeda. Kalla sõelalkülma veega üle, töötle püreeks ja mikserda kokku toorjuustuga. Keeda tükeldatud porgandid väheses vees pehmeks, lase jahtuda. Seejärel püreeri ja mikserda kokku toorjuustuga, maitsesta soola-pipraga. Sega kodujuustu hulka tükeldatud muna, hapukoor ja maitseained.Moodusta saiast 3 x 2 viilu suurune põhi, niisuta piimaga. Määri põhjale kogupruun täidis ja tõsta selle peale pool rohelisest. Lao veel kiht leiba, immuta ja kata kogu kollase täidisega. Järgmiseks aseta immutatud saiakiht, määri sellele valge täidis ning lõpuks rohelise täidise ülejääk. Kata leivaviiludega, immuta ka need. Mähi tort kilesse ja lase vähemalt paar tundi külmas seista.Kata pealispind majoneesi ja toorjuustu seguga. Kaunista võrdlemisi tagasihoidlikult murulaugu, porgandilaastude või muude meelepäraste köögiviljadest tehtud kaunistustega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee