Võileivade retseptid

Võileivatort Tzatziki 

Toidutare, 5. november 2009, 13:10
Võileivatort TzatzikiFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: ühele

Koostisosad
6 tk saia pikisuunas lõigatud terved viilud
IMMUTAMISEKS
1.5 dl piim või lihaleem
FETATÄIDIS
150 g fetakijuust
1 dl mustad kivideta oliivid
1 tk punane paprika
200 g toasoe maitsestamata toorjuust
0.5 dl vedelam hapukoor
KURGI-KÜÜSLAUGUTÄIDIS
4 dl paks maitsestamata jogurt
3 dl väga paks hapukoor
6 küünt küüslauk
peen sool
2 dl hakitud murulauk
1 tk värske kurk
KAUNISTUSEKS
mustad ja rohelised oliivid
tilli

Valmistamine
Tükelda paprika ja mustad oliivid, vajuta fetaki kahvliga pudruks. Sega kõik fetatäidise ained ühtlaseks seguks. Kurgitäidiseks peenesta küüslauguküüned noaga ning suru siis peene soolaga pastaks. Lõika kurk pisikesteks tükkideks, pane sõelale ja raputa soola peale; lase umbes tund seista, et kurgist soola mõjul liigne mahl välja imbuks. Sega ained kokku. NB! Sellest täidisest kulub pool kihtide vahele, ülejäänu aga tordi pinna ja külgede jaoks. Immuta saiaviilud ning kata vaheldumisi mõlema täidisega. Kata ka tordi pind ja küljed, kaunista oliivide ja tilliga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee